لپ تاپ ایسوس ROG Strix G16 یک لپ تاپ گیمینگ 16 اینچ عالی است. این لپ تاپ قدرتمند، به شدت زیبا و پر از ویژگیهای کاربردی است. ایسوس ROG Strix G16 به همان اندازه که قدرتمند است، زیبایی را هم به ستاپ گیمینگ شما میآورد. این لپ تاپ گیمینگ ایسوس علاوه بر این که از ترکیب یک CPU و GPU قوی و مدرن بهره میبرد، دارای یک سبک گیمرپسند سایبرپانک نیز میباشد که تمام عاشقان بازیهای ویدیویی را شیفتهی خود میکند. به این ویژگیهای مثبت درگاههای ارتباطی عالی، یک کیبورد بزرگ با کلیدهای میانبر کارآمد و یک شاسی قابل حمل را هم اضافه کنید تا متوجه شوید با چه پکیج کاملی طرف هستیم. حتی قیمت این لپ تاپ هم در مقایسه با برخی رقبا جذاب است. در ادامه برخی از بهترین ویژگیهای این لپ تاپ ایسوس ROG را بررسی میکنیم.
مشخصات و ویژگیهای لپ تاپ ایسوس ROG Strix G16
لپ تاپ Strix G16 با کانفیگهای مختلفی موجود است. شما میتوانید این لپ تاپ را با حداکثر یک پردازنده Intel Core i9-13980HX و چندین گرافیک RTX 40 خریداری کنید. صفحه نمایش این لپ تاپ هم میتواند یک پنل Full HD با نرخ نوسازی 165 هرتز یا یک پنل QHD با نرخ نوسازی 240 هرتز باشد. مدلی که در ادامه میخواهیم بررسی کنیم از مشخصات سختافزاری زیر برخوردار است:
طراحی و بدنه
برخی به دنبال لپ تاپی هستند که از نظر ظاهری سادهتر باشد. با این وجود لپ تاپهایی که بیشرمانه گیمینگ بودن خود را دادن میزنند برای گیمرها جذابیت خاصی دارند. همانطور که تا الان متوجه شدهاید، طراحی ایسوس ROG Strix G16 ما را حسابی شیفته خود کرده است. خصوصا عاشق سبک و سیاق سایبرپانک این لپ تاپ هستیم. کلیدهای ASDF ،QWER و کلید اسپیس شفاف هستند و به نورپردازی RGB مزین شدهاند.

لایتبار RGB در قسمت پایین این لپ تاپ ایسوس هم ظاهر فوقالعادهای دارد. این لایتبار یک درخشش شیک را از خود تولید و میز شما را روشن میکند. G16 در دو رنگ موجود است؛ سبز و خاکستری.
ابعاد و وزن این لپ تاپ هم آن را به یک لپ تاپ گیمینگ قابل حمل تبدیل میکنند. G16 ابعادی معادل 354 × 264 × 22.6 میلیمتر دارد که به طرز قابل توجهای کوچکتر از برادر بزرگترش یعنی G18 است. آیا میتوان ایرادی را از این شاسی گرفت؟ به سختی. پس از کمی بررسی، متوجه شدیم که بدنه پایینی این لپ تاپ کمی بیشتر از برخی رقبا پلاستیکی است. اما پس از کمی بررسی بیشتر، متقاعد شدم که پلاستیک استفاده شده در G16 استحکام بالایی دارد.
کیبورد و ترکپد ایسوس ROG Strix G16
کیبورد و ترکپد Strix G16 برای گیمینگ ایدهآل هستند. شما در این لپ تاپ هم کیبورد با اندازه کامل و کلیدهای اشاره بزرگ را خواهید دید. به علاوه کلیدهای میانبر اختصاصی هم در بالای این کیبورد تعبیه شدهاند. شما میتوانید این کلیدها را برای دستورالعمل دلخواه خود برنامهریزی کنید. اما به صورت پیشفرض، این کلیدهای برای کنترل تنظیمات فن، صدا، میکروفون و همچنین دسترسی سریع به برنامه همراه اختصاصی ایسوس یعنی Armoury Crate هستند.

البته خبری از نامپد اختصاصی نیست. اما در برخی مدلها، یک نامپد مجازی روی ترکپد ظاهر میشود. ایسوس برای این ابتکار شایسته تحسین است. خود کلیدهای کیبورد هم ارتجاعپذیری بالایی دارند. آنها فاصله رفت و برگشت بسیار خوب 2 میلیمتری دارند. شما همچنین میتوانید نورپردازی پسزمینه هر کدام از این کلیدها را به صورت مجزا شخصیسازی کنید.
ترکپد لپ تاپ ایسوس ROG نیز کاملا استاندارد و مناسب است. این ترکپد به اندازه کافی بزرگ و روان است. البته ترکپدهای سریعتری را در برخی از لپ تاپهای گیمینگ دیگر دیده بودیم. ترکپد Razer Precision یکی از این ترکپدها است. البته با توجه به اینکه کسی از ترکپد برای گیمینگ استفاده نمیکند، با چیز کاملا قابل قبولی در ROG Strix G16 طرف هستیم.
صفحه نمایش و وبکم
ایسوس نام صفحه نمایشهای لپ تاپ گیمینگ خود را Nebula گذشته است. این واژه به معنای سحابی و یادآور فضای بیکران است. با این حال در زمینه ROG Strix G16، کلمه Nebula تنها به یک صفحه نمایش FHD+ با نرخ نوسازی 165 هرتز و ریسپانس تایم 3 میلی ثانیه اشاره میکند.
به نظر من این ترکیب رزولوشن، رفرش ریت و ریسپانس تایم یکی از بهترینها در جهان امروزی هستند. در چنین حالتی میتوانید شاهد تولید تصاویر باکیفیت بدون گلیچ و پارگی باشید. بسیاری نمیدانند که ارائه تصاویر روان و بدون افت فریم در نمایشگرهای 4K، از توانایی بسیاری از لپ تاپهای گیمینگ خارج است.

در هر صورت باید گفت که صفحه نمایش لپ تاپ ایسوس ROG Strix G16 برای عملکرد خیرهکننده طراحی شده است. این پنل توانایی روشنایی خروجی حداکثر 500 نیت را دارد. در بسیاری از مواقع متوجه روشنایی زیاد و دلچسب آن میشوید. به هنگام تجربه بازیها، خصوصا متوجه رنگهای قرمز و سبز واضح در این صفحه نمایش شدم. کنتراست موجود هم کاملا قابل قبول بود و نواحی تاریک جهان در بازیهایی مثل Sniper Elite 5 و Red Dead Redemption 2 عمیقا مشکی بودند.
یک وبکم 720p هم در حاشیه بالایی این نمایشگر قرار گرفته است. این وبکم توانایی ضبط تصویر با کیفیت کافی را دارد، اما در مجموع خروجی آن ضعیفتر از انتظاراتم است. هنوز هم یک وبکم متوسط بهتر از هیچ وبکمی است. تا زمانی که مشغول برقراری تماسهای ویدیویی مهم نباشید و وبکم از اهمیت بالایی برای شما برخوردار نباشد، وبکم ROG Strix G16 کار شما را راه میاندازد.
درگاههای ارتباطی و صوت ایسوس ROG Strix G16
اکثر پورتهای ROG Strix G16 در قسمت چپ این لپ تاپ تعبیه شدهاند. این یعنی اگر یک فرد چپدست باشید، استفاده از این پورتها میتواند کمی دشواری به همراه داشته باشد. ایسوس میتوانست با قرار دادن برخی از پورتها در پشت لپ تاپ، این مشکل را رفع کند. اما به نظر میرسد که چنین چینشی به جریان هوا در لپ تاپ آسیب میزد.

البته خبر خوب این است که با طیف وسیعی از درگاههای ارتباطی کاربردی طرف هستیم. چندین پورت USB-A، یک پورت USB-C و تاندربولت 4 برای لوازم جانبیای مثل ماوس، گوشی و SSD اکسترنال شما در نظر گرفته شده است. در مجموع سه پورت برای اتصال به نمایشگرهای خروجی در این لپ تاپ قرار گرفته که یکی از آنها یک پورت HDMI 2.1 است.
وقتی صحبت از صدای خروجی لپ تاپ میشود، باید گفت که Strix G16 دو اسپیکر دارد که عملکرد قابل قبولی را از خود نشان میدهند. با این حال در برخی بازیها، متوجه خالی بودن صداهایی که تن پایینتری دارند شدم. این مورد احتمالا به این خاطر است که اسپیکرهای این لپ تاپ به سمت پایین هستند و در وهله اول به میز من برخورد میکنند و سپس به گوش من میرسند. با این وجود نمیتوان از پشتیبانی Dolby Atmos در G16 چشمپوشی کرد که تجربه صوتی شما را واقعا ارتقا میدهد.
پردازنده
مدلی که در این مقاله بررسی میکنیم مجهز به یک پردازنده Intel Core i7-13650HX است. Intel Core i7-13650HX پردازندهای از نسل Raptor Lake پردازندههای لپ تاپ اینتل است. این CPU که با پروسه ساخت 10 نانومتری تولید شده، از 6 هسته Performance و 8 هسته Efficient و مجموعا 20 رشته برخوردار است. Core i7-13650HX در مقایسه با Core i7-12650H از فرکانس حداکثری بیشتر (4.9 گیگاهرتز) و حافظه کش بزرگتر برخوردار است.
در ادامه شما میتوانید تصویری از عملکرد این پردازنده در بنچمارک Cinebench R20 را ببینید. ROG Strix G16 در این برنامه عملکرد بهتری را نسبت به ROG Zephyrus M16 و Razer Blade 16 دارد. این نتایج فوقالعاده هستند. لپ تاپ ایسوس ROG Strix G16 به خوبی از پس برنامههایی که روی پردازنده اتکا میکنند برمیآید. پس گیمرها و تدوینگران ویدیو خیالشان راحت باشد.

این نتایج نشاندهنده قدرت پردازندههای جدید نسل 13 HX اینتل هستند. اینتل پردازندههای HX را بالاتر از پردازندههای H گذاشته و به گفته این شرکت، این پردازندهها بهترین عملکرد CPU موجود در لپ تاپها را در اختیار کاربران قرار میدهند.
کارت گرافیک
گرافیک GeForce RTX 4060 موجود در لپ تاپ ما یک ارتقای قابل توجه نسبت به RTX 4050 مدل پایه است. یکی از بزرگترین نقاط قوت این کارت گرافیک جدید برای گیمرها، برخورداری آن از 24 هسته Ray Tracing است. این هستهها در واقعا پروسه رندر نورها و سایهها در بازیها و برنامههای 3D را سوپرشارژ میکنند. نورپردازی با Ray Tracing از همیشه واقعگرایانهتر و زیباتر است.
در ادامه شما میتوانید عملکرد GeForce RTX 4060 را به هنگام اجرای بازی Shadow of the Tomb Raider ببینید. ایسوس ROG Strix G16 توانست به صورت میانگین نرخ فریم 141 فریم بر ثانیه را به ما ارائه دهد. این نتایج به چه معنا هستند؟ بار دیگر باید گفت که با ارقام بسیار رضایتبخشی طرف هستیم. این یعنی G16 توانایی رقابت با لپ تاپهایی که مجهز به GPUهای قدرتمندتر هستند را دارد.

عمر باتری ایسوس ROG Strix G16
لپ تاپ ایسوس ROG Strix G16 در بسیاری از زمینهها ما را خرسند کرد، اما عمر باتری یکی از این زمینهها نیست. برای آزمایش عمر باتری لپ تاپ، ما روشنایی صفحه را روی 50 درصد تنظیم، نورپردازی پسزمینه کیبورد را خاموش و یک فیلم 4K را به صورت مکرر پخش کردیم. حالت هواپیما هم روشن شده بود تا هیچ اختلالی پیش نیاید.
Strix G16 تنها 448 دقیقه دوام آورد و سپس خاموش شد. این تنها کمی بیشتر از 7 ساعت پخش ویدیو است. این نتایج به این معنا هستند که G16 از نظر عمر باتری یک لپ تاپ معمولی است و نهایتا 3 الی 4 ساعت قادر به اجرای بازیهای ویدیویی بدون یک شارژر است.

جمعبندی
لپ تاپ ایسوس ROG Strix G16 از نظر عملکرد، کارآیی و استایل همان چیزی است که یک گیمر امروزی نیاز دارد. نه تنها شاهد عملکرد عالی CPU و GPU هستیم، بلکه تمام پورتهای ضروری و یک صفحه نمایش فوقالعاده هم بخشی از این پکیج استثنایی و خوشقیمت هستند.
البته که این لپ تاپ هم مثل هر لپ تاپ دیگری یک سری نقاط ضعف دارد؛ عمر باتری متوسط، پلاستیک بیشتر نسبت به برخی رقبا و وبکمی با رزولوشن پایین. اما با توجه به تمام نقاط قوت آن، به آسانی میتوان از این کاستیها چشمپوشی کرد.
منبع: PCWorld