از آن جایی که تقریبا تمام بهترین گوشی های پرچمدار توانایی اجرای حتی سنگینترین بازیهای موبایل را دارند، این سوال پیش میآید که یک گوشی گیمینگ دقیقا چیست؟ در حالی که مرز بین یک گوشی معمولی و یک گوشی گیمینگ در حال باریکتر شدن است، هنوز هم ویژگیهایی در بهترین گوشی گیمینگ وجود دارند که برای گیمرهای حرفهای طراحی شدهاند. هر چه باشد، لذت بردن از بازیهای مدرن، به چیزی بیشتر از قدرت سختافزاری ختم میشود.
بهترین گوشی های مخصوص بازی را میتوان به دو دسته تقسیم کرد؛ گوشیهایی که برای گیمرها طراحی شدهاند و گوشیهایی که با قدرت سختافزاری خود، قادر به ارائه یک تجربه گیمینگ لذتبخش هستند. گوشیهای گیمینگ ویژه شامل ویژگیهایی مثل کنترلهای لمسی در جناحین، نرخ نوسازی بالا و حتی سیستم کولینگ میشوند.
با این حال برای لذت بردن از بهترین بازیها، نیازی به چنین ویژگیهایی نیست. خصوصا با توجه به اینکه اکثر گوشیهای امروزی از کنترلرهای بازی پشتیبانی میکنند. گوشیهای پرچمدار مدرن هم شامل نمایشگرهای خیرهکننده AMOLED با نرخ نوسازی بالا و سختافزار قدرتمند هستند. ما با تست کردن طیف وسیعی از گوشیهای مختلف، تصمیم گرفتهایم تا بهترین گوشی گیمینگ از 5 میلیون تا 70 میلیون تومان را به شما معرفی کنیم. طبیعتا هر کدام از این گوشیها به نحو متفاوتی بازیها را اجرا میکنند.
بهترین گوشی گیمینگ تا 8 میلیون تومان
به طور واقعگرایانه باید گفت که نمیتوان از یک گوشی اقتصادی، انتظار عملکردی مشابه با بهترین گوشی مخصوص بازی داشت. با این وجود اگر بودجه شما محدود است و همچنان میخواهید که با گوشی خود به بازی بپردازید، گوشی سامسونگ گلکسی A15 بهترین گزینه در حال حاضر به شمار میرود. در ادامه به معرفی برخی از ویژگیهای این گوشی میپردازیم.
گوشی سامسونگ گلکسی A15 با برخورداری از یک نمایشگر 90 هرتز و چیپست مدیاتک Helio G99، در مجموع تجربه کاربری بسیار روانی را در اختیار شما قرار میدهد. شما با کمک این گوشی میتوانید بسیاری از بازیهای سبک و متوسط اندرویدی را اجرا کنید. همچنین اجرای بازیهایی مثل Call of Duty Mobile با تنظیمات گرافیکی پایین هم به صورت روان ممکن است. این ویژگیها باعث شده تا گلکسی A15، یکی از بهترین گوشی های سامسونگ در بازه قیمتی اقتصادی هم به شمار رود. نسخه مجهز به 8 گیگابایت رم این گوشی (نسخهای که ما به شما پیشنهاد میکنیم) در حال حاضر قیمتی حدود 7 میلیون و 800 هزار تومان دارد.

بهترین گوشی مخصوص بازی تا 12 میلیون تومان
با افزایش بودجه تا 12 میلیون تومان، میتوانید از ویژگیهایی مثل نمایشگر AMOLED با نرخ نوسازی 120 هرتز و همچنین دوربینهای بهتر نسبت به گلکسی A15 لذت ببرید. البته هنوز از نظر تراشه، با همان Helio G99 طرف هستیم که کمی برای بازیهای امروزی ضعیف است. با این وجود، گوشی مد نظر ما در این بازه قیمتی، شیائومی پوکو M6 Pro، یک گوشی اقتصادی بسیار خوب محسوب میشود.
گرچه تراشه Helio G99 (این بار با پسوند Ultra) نسبت به نسل قبلی پوکو M تفاوت چندانی ندارد، اما همچنان عملکردی عالی را در بنچمارکها و استفاده روزمره ارائه میدهد.
قلب تپنده پوکو M6 پرو، پردازنده گرافیکی Mali-G57 MP2 است که توانایی اجرای روان بازیهای محبوب و پرطرفدار مانند PUBG Mobile را به شما میدهد. با این گوشی میتوانید PUBG Mobile را با تنظیمات گرافیکی بالا و نرخ فریم مناسب اجرا کنید و از تجربهای لذتبخش و بدون لگ لذت ببرید.

اگرچه پوکو M6 پرو در بنچمارکها همیشه در صدر قرار نمیگیرد، اما عملکرد کلی آن در اجرای بازیهای روزمره بسیار خوب است و میتواند رضایت گیمرها را نیز جلب کند.
بهترین گوشی گیمینگ تا 15 میلیون تومان
شیائومی با سری پوکو X6 توانسته برخی از بهترین گوشیهای میانرده حال حاضر بازار را به نام خود ثبت کند. دو گوشی شیائومی پوکو X6 و X6 Pro (که کمی بعدتر هم از آن اسم میبریم)، نشان میدهند که یک گوشی میانرده لزوما نباید از نظر قدرت پردازشی ضعیف باشد. همین مسئله باعث شده تا این دو گوشی در جمع بهترین گوشی های شیائومی هم قرار بگیرند. البته که با پرداخت کمی هزینه بیشتر میتوانید به گوشی بسیار برتر پوکو X6 Pro دست پیدا کنید، اما پوکو X6 هنوز هم بهترین گوشی گیمینگ زیر 15 میلیون تومان است.
قلب تپنده این گوشی، تراشه Snapdragon 7s Gen 2 است. شما همچنین میتوانید این گوشی را با 8 یا 12 گیگابایت رم خریداری کنید. برای بررسی عملکرد گوشی، بازیهایی با گرافیک سنگین مانند PUBG ،NBA 2K و EA Sports FC Mobile Football را روی آن اجرا کردیم. در تمام این بازیها توانستیم تنظیمات گرافیکی را به بالاترین حد رسانده و از اجرای روان و بدون لگ لذت ببریم. حتی بعد از بیش از نیم ساعت بازی، هیچ مشکلی از نظر داغ شدن گوشی وجود نداشت. با این حال در بازی Genshin Impact کمی لگ وجود داشت و نمیتوان تنظیمات گرافیکی را به حداکثر رساند. برای انجام این کار، باید به گوشی بعدی این فهرست مراجعه کنید.

بهترین گوشی برای بازی تا 20 میلیون تومان
شیائومی پوکو X6 پرو یکی از جذابترین گزینههای حال حاضر برای گیمرهای موبایلی است. این گوشی هوشمند با بهرهگیری از پردازنده قدرتمند مدیاتک Dimensity 8300-Ultra، از نظر عملکرد در سطح پرچمداران سال ۲۰۲۳ قرار میگیرد. نکته قابل توجه این است که علیرغم قدرت بالا، قیمت پوکو X6 پرو بسیار مناسب و مقرون به صرفه است.
اما قدرت سختافزاری تنها ویژگی برجسته پوکو X6 پرو نیست. این گوشی با دارا بودن رم تا ۱۲ گیگابایت و حافظه داخلی تا ۵۱۲ گیگابایت، خیال کاربران را از بابت اجرای روان برنامهها و بازیهای سنگین راحت میکند. همچنین، پوکو X6 پرو از یک نمایشگر AMOLED با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز، فناوری شارژ سریع ۶۷ وات، رابط کاربری HyperOS مبتنی بر اندروید ۱۴ و سیستم دوربین سهگانه با لنز اصلی ۶۴ مگاپیکسلی بهره میبرد.
علاقهمندان به بازی با پوکو X6 پرو میتوانند از پسِ اجرای روان جدیدترین عناوین مانند PUBG Mobile با بالاترین تنظیمات گرافیکی و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه لذت ببرند. این بازی در بالاترین سطح گرافیکی خود، یعنی UltraHDR/Ultra اجرا میشود و حتی در پایینترین سطح جزئیات (Smooth) امکان اجرای ۹۰ فریم بر ثانیه را فراهم میکند.

علاوه بر PUBG Mobile، بازی پرطرفدار Genshin Impact نیز با بالاترین سطح جزئیات، روی پوکو X6 پرو با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا میشود. نکته قابل توجه در مورد این بازی این است که با کاهش سطح جزئیات، نرخ فریم بالاتر نمیرود.
بهترین گوشی های گیمینگ بدون در نظر گرفتن قیمت
حالا که از سطح میانرده عبور کردهایم و بهترین گوشی میان رده برای گیمینگ (پوکو X6 پرو) را به شما معرفی کردهایم، میتوانیم به تعدادی گوشی گیمینگ پرچمدار بپردازیم. هر کدام از گوشیهای زیر، مزایا و معایب خود در زمینه گیمینگ را دارند و میتوانند یک تجربه گیمینگ تمامعیار را به نوبه خود برای کاربران رقم بزنند.
سامسونگ گلکسی اس 24 اولترا
سامسونگ گلکسی اس ۲۴ اولترا شاید اولین اسمی نباشد که با فکر کردن به گوشیهای گیمینگ به ذهن خطور میکند. اما پرچمدار سامسونگ میتواند انتخابی عالی برای کاربرانی باشد که به دنبال یک گوشی هوشمند پریمیوم و همهکاره هستند. این گوشی با پردازنده اختصاصی کوالکام اسنپدراگون ۸ نسل ۳ برای گلکسی، عملکردی برتر نسبت به سایر رقبا با سختافزار مشابه ارائه میدهد. همچنین، همچنان با بهترین نمایشگر موجود در بین گوشیهای هوشمند طرف هستیم. دلیل این برتری این است که سامسونگ پنلهای AMOLED خود را تولید میکند و طبیعتا بهترین آنها را برای گوشیهای سری اس خود در نظر میگیرد.
درست است که گلکسی اس ۲۴ اولترا در مقایسه با گوشیهای گیمینگ حرفهای، فاقد کلیدهای کنترلر اختصاصی و حالتهای بهینهسازی بازی است؛ اما با توجه به اینکه پردازندههای ردهبالای کوالکام به سطحی از قدرت رسیدهاند که نیازی به این بهینهسازیهای نرمافزاری نباشد، این موضوع چندان اهمیت ندارد. گلکسی اس ۲۴ اولترا بدون نیاز به هیچ تنظیمات خاصی، جدیدترین بازیها را با بالاترین کیفیت اجرا میکند. همچنین، امکان اتصال تقریبا هر نوع کنترلر بازی به این گوشی وجود دارد، بنابراین نبود کلیدهای فیزیکی نباید مانعی برای گیمرها باشد.
اما برتری اصلی گلکسی اس ۲۴ اولترا در تطبیقپذیری آن با نیازهای مختلف است. این گوشی نه تنها یک گوشی گیمینگ قدرتمند است، بلکه به لطف قلم S Pen، از دوربینهای فوقالعاده و قابلیتهای حرفهای برای کار و امور اداری نیز پشتیبانی میکند. سامسونگ امسال قابلیتهای جدید هوش مصنوعی مولد (Generative AI) را نیز با Galaxy AI به این گوشی اضافه کرده است. فریم تیتانیومی جدید، حس فوقالعادهای در دست القا میکند و شیشه محافظ گوریلا آرمور علاوه بر افزایش دوام، میزان بازتاب نور را کاهش میدهد تا بازیها و سایر محتواها به بهترین شکل نمایش داده شوند.

ایسوس ROG Phone 8 Pro
ایسوس سالهاست که در طراحی و تولید بهترین گوشی های گیمینگ پیشرو بوده است. ROG Phone 8 Pro نیز با حفظ اصالت این سری، رویکردی متعادلتر را در پیش گرفته تا به یک گوشی پرچمدار همهجانبه تبدیل شود. هرچند که این تغییر رویکرد، برخی ویژگیهای خاص و منحصر به فرد سری ROG را کمرنگ کرده است. اما این گوشی همچنان سختافزار و نرمافزار قدرتمندی ارائه میدهد که برای گیمرها جذاب است.
ابتدا باید به سیستمعامل اندروید ۱۴ با پوسته اختصاصی گیمینگ ایسوس و نرمافزار Armory Crate اشاره کنیم. این نرمافزار به شما امکان میدهد بازیهای خود را راهاندازی و تنظیمات و عملکرد آنها را به صورت مجزا مدیریت نمایید. همچنین، ROG Phone 8 Pro همچنان از دکمههای لمسی فوقالعاده حساس به فشار Air Trigger برای کنترل درون بازی بهره میبرد. علاوه بر این، قابلیت تامین انرژی بدون نیاز به شارژ به شما این امکان را میدهد تا نگران داغ شدن بیش از حد گوشی در هنگام بازیهای سنگین و فرسودگی باتری نباشید. نکته قابل توجه دیگر این است که اگر نسخه ۱ ترابایتی این گوشی را تهیه کنید، ایسوس خنککننده اختصاصی AeroActive Cooler X را نیز به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهد. درگاه USB-C دوم تعبیه شده در لبهی کناری نیز این امکان را فراهم میکند تا در حین بازی، مزاحمتی از بابت کابل نداشته باشید.

با این وجود، ROG Phone 8 Pro بینقص نیست. وجود حفره دوربین سلفی در صفحهنمایش این گوشی برای ما کمی ناامیدکننده بود. البته این یک راهحل اجباری برای دستیابی به صفحهنمایشی بدون حاشیه و در عین حال حفظ دوربین جلو بوده است. اما به نظر میرسد برخی از کاربران ترجیح میدادند ایسوس حاشیههای باریک ROG Phone 7 Ultimate را حفظ کند. خوشبختانه، نرمافزار Armory Crate با قابلیت pillarboxing به کمک شما میآید. این قابلیت با ایجاد نوارهای مشکی مجازی در اطراف تصویر بازی، عملا حاشیه را به صورت نرمافزاری به صفحه نمایش اضافه میکند و این مورد ممکن است برای همه آزاردهنده نباشد.
اپل آیفون 15 پرو مکس
اگرچه کاربران وفادار به دنیای اندروید شاید آیفون 15 پرو مکس را گزینه اول خود ندانند، اما این گوشی برای گیمرهای حرفهای که به تجربه کنسول نزدیک هستند، بسیار قابل توجه است. امسال، اپل با تراشه قدرتمند جدید A17 Pro که برای اجرای بازیهای کامل کنسولی مانند Resident Evil Village ،Death Stranding و Assassin’s Creed: Mirage طراحی شده است، سطح توقع را به طور قابل توجهی بالا برده است. در حالی که همیشه مقایسه پردازندههای اختصاصی اپل با تراشههای پرچمدار کوالکام دشوار است، اما میتوان با اطمینان گفت که A17 Pro در جایگاه خود بیرقیب است. این تراشه، به لطف قابلیتهایی مانند Ray Tracing در پردازنده گرافیکی ۶ هستهای خود، حتی از اسنپدراگون ۸ نسل ۳ که در پرچمداران امسال یافت میشود، جلوتر است.
بازیهای کنسولی که روی آیفون 15 پرو مکس اجرا میشوند همان نسخههایی هستند که روی PS5 اجرا میکنید. تنها تفاوت، بهینهسازی کنترلها برای سازگاری با صفحهنمایش لمسی آیفون است. این موضوع میتواند کنترل برخی بازیها را کمی دست و پاگیر کند، اما خوشبختانه آیفون از طیف گستردهای از کنترلرها، از جمله کنترلرهای پلیاستیشن و ایکسباکس، پشتیبانی میکند.

البته محدودیتی هم وجود دارد. با آیفون 15 پرو مکس وارد «باغمحصور» اپل میشوید. مگر اینکه در اتحادیه اروپا زندگی کنید، انتخاب عناوین بازی به آنچه در App Store اپل یافت میشود، محدود میشود. این فروشگاه، با وجود بازیهای AAA کنسولی ذکر شده، کاتالوگ نسبتا گستردهای دارد، اما فاقد برخی عناوین قابل توجه مانند Fortnite است که از زمان درگیری حماسی اپیک گیمز با اپل، دیگر در دسترس نیست.
زد تی ای نوبیا رد مجیک 9 پرو
رد مجیک 9 پرو از کمپانی زد تی ای، با پردازنده قدرتمند اسنپدراگون 8 نسل ۳ و نمایشگر فوقالعاده، به تنهایی میتواند به عنوان یکی از بهترین گوشی های مخصوص بازی شناخته شود. اما این گوشی فراتر از اینهاست و با چند ویژگی منحصر به فرد، خود را به عنوان بهترین انتخاب کلی در این زمینه معرفی میکند.
سیستم خنککننده داخلی رد مجیک 9 پرو حتی در مواقع فشار سنگین روی سختافزار، بدون ایجاد صدای آزاردهنده شبیه به موتور جت، دمای دستگاه را در حد مطلوب نگه میدارد. با توجه به باتری حجیم ۶۵۰۰ میلیآمپرساعتی این گوشی، میتوانید ساعتها بدون نگرانی از تمام شدن شارژ به اجرای بازیهای مورد علاقه خود بپردازید.
صفحهنمایش ۶.۸ اینچی AMOLED رد مجیک 9 پرو، ضمن برخورداری از نرخ تازهسازی استاندارد ۱۲۰ هرتز، دارای نرخ نمونهبرداری لمسی خیرهکننده ۹۶۰ هرتز است. این ویژگی باعث میشود تا صفحهنمایش رد مجیک 9 پرو به یکی از روانترین و پاسخگوترین نمایشگرهای حال حاضر در بازار تبدیل شود و بهطور قابلتوجهی بر تجربه گیمینگ شما تاثیر بگذارد.

اگر تا به حال از گوشیهای نوبیا استفاده نکردهاید، شاید رابط کاربری آن کمی پیچیده به نظر برسد. دلیل این موضوع، انبوهی از امکانات و قابلیتهای شخصیسازی است که زد تی ای در اختیار کاربر قرار میدهد. هرچند تنظیمات نرمافزار اختصاصی Redmagic روی اندروید ممکن است زمانبر باشد، اما برای علاقهمندان به شخصیسازی، این امکانات بیپایان از چراغهای LED گوشی گرفته تا حالتهای مختلف فن خنککننده، سرگرمکننده و مهیج خواهد بود.
جمعبندی
دنیای گیمینگ موبایل در سال 2024 داغتر از همیشه است! در این میان، انتخاب بهترین گوشی گیمینگ کار آسانی نیست. از میان پرچمداران قدرتمند گرفته تا گوشیهای مخصوص بازی با امکانات منحصر به فرد، گزینههای متعددی پیش روی شماست.
در این مقاله، به بررسی بهترین گوشیهای گیمینگ در هر بازه قیمتی پرداختیم و به شما کمک میکنیم تا با توجه به نیازها و بودجهتان، بهترین انتخاب را داشته باشید.