اگر اهل دنیای بازیهای کامپیوتری و قطعات کلیدی مورد نیاز برای اجرای آنها هستید، احتمالا با اصطلاح TGP آشنایی دارید. با این حال، درک این اندازهگیری چندان ساده نیست، زیرا سازندگان مختلف کارتهای گرافیک، این اصطلاح و اعداد مربوط به آن را به شکل متفاوتی در نظر میگیرند.
این راهنما برای کسانی است که تازهکار دنیای قطعات گرافیکی هستند و میخواهند بدانند TGP چیست و چگونه بر آنها تأثیر میگذارد. پس با ما همراه باشید تا به طور کامل با TGP آشنا شوید.
TGP مخفف چیست؟
TGP مخفف عبارت Total Graphics Power (توان کل گرافیک) است. این اصطلاح به عنوان یک مشخصه برای پردازندههای گرافیکی (GPU) استفاده میشود و میزان مصرف برق کارت گرافیک یا تراشه را نشان میدهد. اگر توان کل گرافیک یک پردازندهی گرافیکی 140 وات ذکر شده باشد، به این معنی است که کارت گرافیک برای عملکرد به 140 وات برق از منبع تغذیهی دستگاه نیاز دارد.
این یک مشخصهی کلیدی هنگام ساخت رایانهی شخصی است، زیرا به شما میگوید که چه نوع PSU (منبع تغذیه) نیاز دارید تا به اندازهی کافی برای کارت گرافیک و سایر قطعات رایانهی شخصی توان برساند.
شما اصطلاح TGP را در سراسر محصولات کارت گرافیک Nvidia مشاهده خواهید کرد، در حالی که AMD از اصطلاح دیگری به نام TBP (Total Board Power) استفاده میکند که بسیار شبیه به توان کل گرافیک است.

TGP چگونه بر انتخاب شما تأثیر میگذارد؟
علاوه بر اطمینان از عملکرد صحیح و حداکثری رایانهی شخصی شما، توان کل گرافیک همچنین نشانگر مهمی برای کارایی پردازندهی گرافیکی است. این مشخصه به شما در تعیین PPW (عملکرد به ازای هر وات) کمک میکند. به بیان ساده، هرچه توان کل گرافیک پایینتر و عملکرد بازی شما بالاتر باشد، PPW بهتری دریافت میکنید. این نشانگر کارایی پردازندهی گرافیکی به شما میگوید که با توجه به برقی که در اختیار پردازندهی گرافیکی خود قرار میدهید، چقدر بازدهی دریافت میکنید.
دانستن TGP برای پردازندههای گرافیکی موبایل نیز مهم است، زیرا نشانگر عمر باتری لپتاپ است. اگر لپتاپی از پردازندهی گرافیکی با TGP بالا استفاده کند، به احتمال زیاد باتری آن به دور از شارژر دوام زیادی نخواهد آورد.