نتایج جستجو: مشاهده بیشتر
داغ‌ترین‌ها :

اگر شما هم از کاربران گوشی‌های هوشمند باشید، حتماً گاهی متوجه شدید که گوشی شما در بعضی مواقع حرارت بیشتر از حد معمول را به خود می‌گیرد. این اتفاق گاهی بسیار ناراحت‌کننده است و گاهی هم می‌تواند خطرناک باشد. داغ شدن گوشی عمر باتری را کوتاه می‌کند، عملکرد گوشی را کند می‌کند و ممکن است قطعات داخلی گوشی را آسیب ببینند. می‌توانیم از جمله عواملی که باعث داغ شدن گوشی می‌شود به استفاده از گوشی در شارژ، اجرای بازی یا برنامه سنگین، استفاده از شارژر و کابل نامناسب و… که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، اشاره کنیم. در کنار این عوامل راهکارهایی نیز وجود دارد که شما را از این اتفاق به دور نگاه دارد. با آی تی هوم در ادامه همراه علت داغ شدن گوشی باشید.

داغ شدن گوشی موبایل

استفاده از برنامه و بازی‌های سنگین

یکی از دلایل اصلی علت داغ شدن گوشی، استفاده و اجرای بازی‌ها و برنامه‌های سنگین بر روی آن است. همان‌طور که می‌دانید گوشی‌های موبایل از چندین قطعه سخت افزاری تشکیل شده‌اند که در کوچک‌ترین حالت ممکن و با فشردگی خاصی کنار هم جا گرفته‌اند. از این رو استفاده از برنامه‌های سنگین و بازی‌های گرافیکی بر روی گوشی احتمال گرم شدن آن‌ها را بالا می‌برد. این گرم شدن ارتباط مستقیمی با پردازنده اصلی و گرافیکی موبایل دارد؛ به طوری که وقتی شما بازی‌ای را اجرا می‌کنید تمامی سخت‌افزارها به صورت اختصاصی پردازش خود را به آن اختصاص می‌دهند و گوشی شما برنامه‌های دیگر را در حالت فریز نگه می‌دارد. ولی با این حال پردازنده در صورتی که سیستم خنک کننده خاصی را نداشته باشد، پس از تحمل بار پردازشی شروع به گرم شدن می‌کند و شما در پشت گوشی گرمای رو به بالا رفتنی را حس می‌کنید.

استفاده از برنامه و بازی‌های سنگین

برای جلوگیری از گرم شدن گوشی در این مورد باید زمانی که به آن اختصاص می‌دهید کوتاه باشد و ترجیحاً از خنک‌کننده‌های مخصوص گوشی استفاده کنید که بتواند درصد بیشتری از این حرارت را دفع کند. پایین آوردن رزولوشن و کیفیت بازی نیز می‌تواند به خنک کار کردن دستگاه شما کمک شایانی بکند. در هر صورت باید توجه داشته باشید شما یک گوشی موبایل خریداری کردید و بهتر است برای بازی و اجرای نرم‌افزارهای خاص به سراغ کنسول و کامپیوتر بروید.

استفاده از شارژر غیر اصلی و شارژ نادرست

یکی از اتفاقات دیگر که می‌تواند “علت داغ شدن گوشی” ما باشد، استفاده از شارژر نامناسب و غیر اصلی یا شارژ بیش از حد گوشی موبایل باشد. هر دو این عوامل می‌تواند در کنار گرم شدن گوشی، باعث آسیب جدی به قطعات و باتری آن شود و گاهی حتی منجر به انفجار گوشی موبایل شما بشود!

مطالعه کنید :
لیست قیمت گوشی های سامسونگ امروز 25/12/1403

اولین کاری که در هنگام خرید گوشی موبایل خود می‌کنید، خرید یک شارژر اصلی است. این شارژر باید از نظر ولتاژ و آمپر با گوشی شما همخوانی داشته باشد. چرا که در صورت عدم همخوانی این موارد، ممکن است گوشی شما شارژ نشود و یا سرعت شارژ آن پایین بیاید و در مواردی فشار زیادی بر روی باطری و قطعات گوشی بیاید. در این صورت ممکن است مدار‌های گوشی بار اضافه‌ای را متحمل بشنود و اگر نتواند آن را پس بزند به مشکلاتی مثل سوختگی و … منجر شود.

کابل شارژر

پس از آن نحوه شارژ کردن گوشی است که معمولا به دلیل اشتباهات و عدم آگاهی افراد باعث گرم شدن و آسیب می‌شود. باتری گوشی‌های موبایل لیتیوم یونی هستند. این فناوری جدیدتر از نسل قبلی باتری‌ها است. ولی برای شارژ آنها بهتر از نکاتی را نی رعایت کنید. یکی از آن نکات نگه داشتن شارژ باتری بین ۲۰ تا ۸۰ درصد است که بهترین بازه برای افزایش طول عمر باتری است. دیگری عدم شارژ گوشی به مدت زیاد است؛ خیلی از ما عادت داریم گوشی خود را شب تا صبح در شارژ قرار دهیم که همین کار باعث ایجاد گرما در باتری و آسیب به آن می‌شود.

شارژ کردن در محیط‌های گرم، فضای بسته، داخل جیب و… نیز می‌تواند دمای گوشی شما را به شدت بالا ببرد. از همه اینها بدتر، استفاده از گوشی حین شارژ شدن است. این کار علاوه بر ایجاد فشار بسیار بالا روی باتری، دمای گوشی شما را به حد خیلی زیادی بالا می‌برد و ممکن است در طولانی مدت باعث آسیب‌های جبران ناپذیر به گوشی شما شود.

برای جلوگیری از اتفاقات پیش رو باید شارژر اصلی را از نمایندگی‌های معتبر برند گوشی خود تهیه کنید. استفاده از شارژر دیگر گوشی‌ها که با ولتاژ و آمپر گوشی شما سازگار نیست کار اشتباهی است، پس سعی کنید در شرایط اضطراری حداقل از شارژرهای ضعیف‌تر استفاده کنید. سعی کنید در هنگام شارژ گوشی روی یک سطح صاف و دارای فضای تنفسی باشد و ترجیحا قاب خود را در بیاورید.

استفاده از صفحه روشن به مدت زیاد

از دیگر دلایل بالا رفتن دما در گوشی‌های هوشمند استفاده از نمایشگر آن به مدت خیلی زیاد است. این کار تأثیر مستقیمی بر روی باتری دارد و می‌تواند باعث بالا رفتن دمای باتری بشود. صفحه نمایش‌های گوشی‌های موبایل جدید از پنل‌های LED استفاده می‌کنند که انرژی مصرفی پایین‌تری نسبت به نسل‌های قبلی خود دارند ولی با این حال می‌تواند فشار زیادی به باتری بیاورد. هرچقدر نمایشگر شما روشنایی بالاتری را ارائه کند مصرف بالاتر و در نتیجه موجب گرم‌تر شدن باتری گوشی شما می‌شود.

مطالعه کنید :
برای اتصال به اینترنت ماهواره ای چه مدل گوشی بخریم؟ ( 11/12/1403)

برای جلوگیری از این اتفاق سعی کنید نور صفحه را به حداقل برسانید و اگر قادر به انجام این کار را نیستید، استفاده از گوشی را به تعویق بیندازید.

استفاده از صفحه روشن

قاب و محافظ

با توجه به اینکه قیمت گوشی‌های موبایل در چند سال اخیر روند رو به بالایی داشته و آن را به یک کالای لوکس تبدیل کرده است، محافظت از آن یکی از کار‌هایی است که باید در قبال آن انجام داد. یکی از لوازم جانبی اصلی گوشی‌های موبایل که موجب حفاظت آن‌ها در برابر ضربه و آسیب‌های فیزیکی می‌شود، قاب یا کاور است. این قاب‌ها و کاور‌ها با اینکه می‌تواند از بیرون گوشی شما محافظت کند، ممکن است علت داغ شدن گوشی شما و آسب به قطعات داخلی آن باشند. گرمای ایجاد شده توسط پردازنده گوشی از پشت گوشی خارج می‌شود و معمولاً سیستم خنک‌کننده آنها در پشت آنها قرار دارد و شما با استفاده از قاب‌های ضخیم باعث می‌شوید حرارت از پشت گوشی شما خارج نشود و حتی افزایش پیدا کند. این حرارت اگر خیلی زیاد باشد شاید از قاب نیز انتقال پیدا کند و شما متوجه آن بشوید در غیر این صورت به صورت مرگ خاموش کم‌کم باعث آسیب زدن به گوشی شما می‌شود.

قاب و محافظ

قبل از هر چیز باید بگوییم بهتر است گوشی خود را بیمه کنید تا در مقابل اتفاقاتی انند سقوط و آب خوردگی و حتی سرقت تضمین شود. استفاده از قاب مخصوصا در زمان شارژ کار بسیار آسیب زننده‌ای است و حتما در مواقعی که گوشی خود را شارژ می‌کنید محافظ گوشی را جدا کنید. در صورت امکان و داشتن شرایط مالی ایده‌ال این است که گوشی خود را بدون قاب استفاده کنید.

فیلم‌برداری طولانی

گوشی‌های جدید از دوربین‌های قدرتمند به همراه لنزهای قوی بهره می‌برند و توانایی ضبط ویدئوهایی با کیفیت‌های بالا دارند. این ویدئوها در گوشی‌های پرچم‌دار حتی به رزولوشن 8K و فریم 60 می‌رسد. با این که این قابلیت و امکانات در گوشی‌ها گنجانده شده‌اند ولی قرار نیست کارایی یک دوربین فیلمبرداری را به شما بدهند و در نتیجه باعث درگیر شدن دیگر قطعات می‌شود. این نرخ فریم و کیفیت فقط از طریق دوربین انجام نمی‌شود. پردازنده و حافظه نیز اینبار درگیر می‌شوند و در نتیجه حرارت بالایی را پردازش ذخیره این تصاویر متحمل می‌شوند. این حرارت در هنگام ضبط تصاویر و استفاده از دوربین به مدت طولانی پیش می‌اید و فشار بالایی را به گوشی و قطعات داخلی وارد می‌کند.

مطالعه کنید :
خرید اقساطی گوشی موبایل شیائومی Poco X7 Pro حافظه 512 گیگابایت و رم 12 گیگابایت(30/11/1403)
فیلمبرداری طولانی

بهتر است قبل از هر چیز به این فکر کنید که شما یک گوشی موبایل در دست دارید نه یک دوربین فیلم‌برداری؛ پس انتظارت خود را پایین بیاورید و برای فیلم‌برداری‌های طولانی مدت از دوربین استفاده کنید. ولی اگر نیاز داشتید مدت زمانی به فیلم‌برداری مشغول باشید بهتر است رزولوشن و کیفیت فیلم‌برداری خود را کمتر کنید و سعی کنید زمان آن را به حداقل برسانید.

استفاده مداوم از اینترنت توسط سیم‌کارت

در زمانی که همه چیز وابسته اینترنت است، اتصال مداوم به اینترنت برای بسیاری از افراد نیاز اصلی آنها است. این نیاز دسترسی به اینترنت در هر لحظه از طریق مختلف امکان پذیر است. استفاده از وای فای یا اینترنت سیم کارت، دو راهی است که شما می‌توانید به دنیای اینترنت دسترسی داشته باشید. این امکانات توسط یک قطعه سخت‌افزاری مربوط به اتصالات گوشی انجام می‌شود و برای استفاده از آنها نیاز به مصرف برق بالایی است. در نتیجه هنگام استفاده مداوم از اینترنت همراه گوشی موبایل خود شما متوجه بالا رفتن حرارت گوشی تلفن همراه خود می‌شوید؛ پس یک علت داغ شدن گوشی شما استفاده از اینترنت خط است و این اتفاق تا زمانی که شما از اینترنت همراه گوشی خود استفاده می‌کنید ادامه دارد.

استفاده مداوم از اینترنت

برای اینکه گوشی شما در زمان استفاده از اینترنت حرارت بالایی را تجربه نکند بهتر است از مودم‌های همراه که برای این کار ساخته شده‌اند استفاده کنید. اگر در کنار استفاده از اینترنت، نقطه اتصال یا Hotspot گوشی خود را نیز روشن کرده‌اید، سعی کنید این زمان را به حداقل برسانید چراکه با استفاده خودتان از اینترنت به صورت مداوم فرقی ندارد.

جمع بندی

در صورتی که می‌خواهید عمر گوشی موبایل خود مخصوصاً باتری خود را افزایش دهید باید از کارهای سنگین و بی احتیاطی‌های ممکن بکاهید و کمی از آن مراقبت کنید. بالا رفتن حرارت گوشی در مواردی که گفتیم فقط به باتری شما آسیب نمی‌زند و ممکن است در طولانی مدت باعث از بین رفتن قطعات داخلی آنها می‌شود و ممکن است حتی بعد از تعویض باتری، به علت آسیب دیدن مدار برق رسانی، گوشی شما به درستی شارژ نشود. پس اگر برای خرید گوشی خود هزینه بالایی کرده‌اید و می‌خواهید حداقل چند سال شما را همراهی کند به نکات یاد شده و راه‌حل‌های آن عمل کنید.

امتیاز پست

مطالب مرتبط

نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر خود را به فارسی بنویسید.
به چه نامی کامنتتان را نمایش بدهیم؟
شماره تماس نمایش داده نمی‌شود!